åpningstider

De gjeldende åpningstidene er hele tiden oppdatert på forsiden. Generelt har Big Fish åpent hele året, bortsett fra 31. Desember til midten av februar; de seks første ukene i året. Utenom sommeren har vi alltid åpent:

- fredag til søndag
- høst- og vinterferie
- jul og påske
- helligdager og langhelger ellers i året

Hvor du finner oss

Big Fish ligger ytterst på Hvaler. Vi er kun 30 minutter med bil fra Fredrikstad, hvor reisen ut hit byr på mye utrolig utsikt og landskap. 

Man kommer seg litt hit med buss; hver time på hverdager, og litt mer enn annenhver på helgene går bussen fra dørstokken vår (faktisk). Denne tar 35 min, og koster bare 30 kr!

 

om oss

Big Fish er en familiedrevet restaurant på Skjærhalden, Hvaler. Vi fokuserer på god mat, god kvalitet og gode opplevelser. Big Fish er åpen som restaurant og bar hele året — uten spiseplikt!  

Vi fokuserer på kvalitet og å lage mat fra scratch. De særdeles få tingene ikke lagd selv er av høy kvalitet. Selv kverner vi kjøtt, lager italiensk is, baker alle typer gjærbakst, har kvalitetskaffe og mye mer. I Mars starter vi også drift av et fiskemottak på Skjærhalden, som vil gi oss kjempeflotte råvarer fra havet.

Vi gjør vårt beste for å holde en variert meny, både hvor ofte vi skifter ut retter men også de typer retter vi har. Hos oss finner man noe for enhver.

Historie

Big Fish er en familiedrevet restaurant som fokuserer på å gi gode, hyggelige opplevelser, ved å ha en uformell og avslappet atmosfære men med produkter av høy kvalitet. 

Big Fish sikter ikke på å være fine dining eller fancy på noen måte, ei heller å være fast food. Vi vil være noe midt i mellom; et sted man kan gå på hverdagen og på helga når man vil ta det med ro og slappe av, eller ha det hyggelig med gode venner. Vi serverer både lunch og middag, og har ingen spiseplikt, slik at vi passer for besøk når som helst på dagen. 

Restauranten startet i 2015, men har egentlig røtter i Strandcaféen som også lå på Skjærhalden fra 2011 til 2015. Strandcaféen var en enkel café, som omsider fikk plass til ganske mange mennesker. Som byråkrati og livet vil ha det, så må ting endre seg i blant, og Strandcaféen ble til et nytt konsept; Big Fish. 

Enda lenger tilbake har Strandcaféen røtter i Blomstergalleriet som lå i Fredrikstad i mange år, som var drevet av modern i nettopp samme familie; Gro Braathen Huth. Uheldig nok ble hun allergisk mot blomster. Til de som kjenner butikken, så bestod den av minst like mye interiørvarer. Blomstene forsvant ut av butikken etter mange, mange år. I et fåtall år var det kun interiør, helt til de bestemte seg for å avslutte, og begynne med noe annet. 

Den avslutningen var et lokale på Hvaler med interiørvarer til utsalg, hvor Gro skulle servere litt kaffe til kundene mens de var innom. I dag har det ført helt opp til Big Fish. 

I dag er hele familien involvert, og blir i de største trekk drevet av de tre sønnene i familien. Vi lager alt selv fra bunnen av med kvalitetsråvarer, og drevet av familiens generelle lidenskap for mat og drikke. Brød og pizza bakes selv i stein ovn, vi brygger selv, og nå lager vi også italiensk is selv. Stikk gjerne innom og besøk oss!